28. feb. 2013

Maissuppe av mais fra Gogreen


For et par dager siden prøvde jeg å lage Maissuppe.Har aldri prøvd det før.
Brukte økologisk mais fra Gogreen.
 
 
Smakte veldig godt og enda mer mettende..
Fulgte oppskrift jeg fikk fra Gogreen men neste gang kan det hende jeg bytter fløten med melk.Ble veldig mektig.
 
 
 
 
Oppskrift:
 
2 porsjoner
 1 pakke økologisk mais
1/2 finhakket gul løk
1/2 hvitløksfedd, finhakket
 
2 ss smør
2 ss hvetemel
2 dl kyllingkraft
1 dl hvitvin( dette sløyfet jeg)
1 dl fløte
50 g Parmesanost, grovrevet
Salt og Pepper
 
Stek løk og hvitløk i smøret et par minutter.Hell i maisen og bland godt.La det varmes et par min.
Strø deretter ove rmelet og hell i buljongen og hvitvin.La det koke 10 min.Hell på fløten og la det koke opp.
 
Miks så blandingen i en foodprosessor/blender og tilsett osten.
Varm den gjerne litt igjen før servering.
Smak til med krydder, og strø gjerne litt ekstra ost på toppen før servering.

23. feb. 2013

Kanelsnurrer av fullkornhvetemel og proteinpulver




Gjærbakst er godt, og hvorfor ikke lage en versjon som er bittelitt sunnere en de med lyst hvetemel?

Kanelsnurrer med fullkornshvetemel og Proteinpulver:

1 gjær for søt bakst( brukte tørrgjær)
1 ts salt
3 ss proteinpulver, jeg brukte proteinpulver fra Herbalife
2 ss olje
3 dl lettmelk
300 g fullkornshvetemel

Stevia sukker
Kanel
Brelett


Blandet gjær, salt,proteinpulver
tilsett lettmelk og oljen.Visp dette litt så det blir godt blandet.
Rør/Kna inn fulkornhvetemel

La det heve 20 min

Kjevle ut et rektangel og smør deigen med brelett, strø på stevia sukker og kanel.Rull sammen og skjer ca 18 skiver.
La de heve 30 min.
Sett dem på bakepapirkledd stekeplate og stek på 180 grader i ca 20 min.
Blir såklart en annen smak en når man bruker hvitt mel, men jeg likte dem godt.Mer mat.
 
Blandet lavkarbomelis og vanlig melis, knuste hasselnøtter og pyntet snurrene med dette:
 
 

Matpakke

 

Skal du ut på tur, lage niste til deg selv eller andre?
Jeg var innom kremmehuset på Maxi Hamar og fikk tak i noen fine lunsjposer.
Kjøpte to typer.
Dette er den ene av dem:

 
 
Brukte disse da vi var på skitur denne uka
 Gikk ikke langt denne dagen.Lot minstemann( som begynner å bli stor) bestemme litt.Viktigst å kose seg ute i det fine været.Og det gjorde vi også.
Nista besto av hjemmebakt brød, havrekjeks og proteinbar.På termosen var det te.
Skal legge ut bilder av den andre typen lunsjpose også.Men jeg synes den passer best nærmere påske:)

 
 
Som matpakken sier-Ha en fortsatt fin dag.
 
 
 
 

17. feb. 2013

Mini Cupcakes

Noen ganger er det veldig kjekt å kunne lage noe godt på en kjapp og enkel måte.
Testet ut mini Cupcakes fra Regal.
Det tok liten tid og smaken ble bra.

Alt du behøver tilsette utenom pakken er vann, smør og ole. Eventuelt farge i smørkremen.Jeg valgte rosa farge fra Wilton.
Selve muffinsene ble saftige og gode når du passer på å ikke steke for lenge.Formene bør settes i egen stekeform for minimuffins for at de skal holde fasongen.Jeg bruker alltid gjøre det , men testet nå disse uten å bruke den.

Smørkremen kan nok godt blandes ut med mer smør , eventuelt litt smøreost en angitt.Den ble veldig søt.Men smaker  godt.

Karamellstrø er med i pakken og her er det hver sin smak.Det var ikke helt min smak når det gjelder karamell.Jeg valgte å erstatte med vanlige perler på halvparten av muffinsene. Eventuelt kan man lage egen karamell , eller kjøpe ferdig karamell som du deler opp og strør på.

2. feb. 2013

En fin lørdag

Har hatt en fin lørdag:)
For det første sov/daffet jeg lenge.Sjelden kost når det gjelder meg.Lenge dvs til kl.10.30.
Deretter litt ordning i heimen før shopping og bibliotektur med eldstefrøken.

Hatt hyggelig kaffe/tebesøk av nabo`n , bakt skolebrød, og laget pizza.

Var innom posten i dag og hentet pakke fra Regal
Så nå skal det lages noe godt til valentinsdagen hadde de tenkt :) Fikk til og med sjokoladehjerter. Så kaker til valentin skal det bli.Helt klart.

Hva skal du se på i kveld. Grand Prix eller Hver gang vi møtes?
For meg blir det Hver gang vi møtes.

Ha en fin lørdagskveld alle sammen .