31. mai 2014

Dåpskake

En liten frøken skal døpes i morgen og da ønsket foreldrene seg en hvit og rosa kake.
Det ble det selvfølgelig:)

2 egt marsipankake.
Nettbakerens sukkerbrød.
Fylt med vaniljekrem, fløtekrem , jordbærsyltetøy og stratosbiter.

Trukket med marsipan som er farget ekstra hvit og rosa.

De små blomstene kjøpte jeg ferdig hos cacas denne gangen.
De øverste "båndet" laget jeg av tvinnet marsmallows. Klippet dem i to på langs for at de skulle ligge pent inntil kaka.
Nederst er det bånd av marsipan. Altså er alt spiselig.

12. mai 2014

TilBords Maxi Hamar 3 år


Ønsker Til bords Maxi Hamar til lykke med 3 års dagen i dag :)
 
De serverer marsipankake og kaffe i dag så ta deg en tur. De har også masse fine tilbud.

6. mai 2014

Oldemors Sponge Cake med krem, bær og frukt

 
Det nærmer seg 17 mai og 200 års jubileum.Da må vi en ha knakende god bløtkake :)
 
I min favoritt oppskriftsbok har oldemor skrevet ned blant annet Sponge Cake.
Den måtte jeg teste og jeg må innrømme jeg er veldig fornøyd.
 
Oppskrift Sponge Cake:
 
3 egg
1,5 dl Sukker
1, 5 dl Hvetemel
4 ss Kaldt vann
1 ts Bakepulver
 2 ss nypresset appelsinjuice
 
Visp sammen eggeplommer og sukker
tilsette 4 ss kaldt vann og bland godt på halv hastighet i ca 4 min.
 
Tilsett stivpisket eggehviter og bland forsiktig inn.
Tilsett appelsinjuicen og
bland hvetemel og bakepulver godt sammen før det vendes inn i kakerøra.
 
Jeg doblet porsjonen til en 26 cm kakeform.
 
Stek på 180 grader i ca 25 min.
 
Fyll:
del bunnen i tre deler
Dynk alle tre med Frokostjuice, den med sitron, gulrøtter, eple
 
Smør første bunn med jordbær eller bringebærsyltetøy, et tynt lag. Bre på fløtekrem og skjær jordbær i tynne skiver og fordel utover.
På lag 2 blander jeg eple og pæresyltetøy fra Lerum med fløtekrem
På toppen brer jeg først på fløtekrem, deretter fordeler blåbær og jordbær.
 
La stå gjerne natten over da blir den saftig og god. Men pass på at du ikke har matvarer i samme kjøleskap som setter smak.
 
 
Kos deg :)
 

3. mai 2014

Sjokolade -og Karamell Cupcakes

Superenkle og gode cupcakes

1 pk møllerens sjokoladekakemiks eller en du selv liker, eller  veldig gjerne en sjokoladekakerøre du selv lager fra bunnen:)
Istedenfor vann og olje bruer jeg kefir og smeltet smør.
Se på mengden på den pakken du bruker, men ikke bruk riktig så mye smeltet smør som det står på oljemengden.

1/2 -1 pk daimkuler, etter smak.

Bland røren godt sammen og hell en god ss i hver cupcakeform. Bruk en form av metall som du setter papirformene i slik at de holder fasongen.

Stek på 170 grader i 25 min.

Karamellkrem:
3 dl fløte
1 pk Dumle karamell

Varm opp fløten , hell karamellene oppi og bruk god tid på å røre. Det  tar litt tid før selve karamellen smelter.

Når alt er smeltet settes fløten kaldt til neste dag.
Tilsett 1 ss melis og visp til krem.

Bruk en wilton tipp 1m og lag roser av kremen. Jeg dekorerte med litt sjokolade med havsalt på toppen. Det søte trenger litt salt, da blir det virkelig nam.

2. mai 2014

Cupcakes og Cakepops

I dag har jeg brukt fridagen fra jobben til å lage søte kreasjoner.

Et flott vordende brudepar ønsket hjelp til å lage cakepops og cupcakes til sitt Bryllup. Det sier ikke jeg nei til. Er en ære å få hjelpe til med en så stor dag.

Det ble både sjokolade-karamell, vanilje-og Oreocupcakes.

Skal legge ut oppskrifter på alle etter hvert:)

Laget også Oreo- og Vaniljekake Cakepops.
Oreo cakepops ble min favoritt, ( de hvite).

 
 
Nå skal jeg over til en annen bakst. Nemlig pizzadeig med hvete og havregryn.
ha en fortreffelig lørdagskveld der ute <3