7. apr. 2016

Oldemors Spongecake med vanilje

Laget oldemors spongecake i dag og tilsatte Madagaskar vaniljepasta. Ble veldig god, men bør nok spises samme dag, eller dynkes litt om den skal holde seg god noen dager.
Blir selvfølgelig annerledes når man lager den i rund form og fyller den med kremer osv :)

Grunnen til at jeg valgte denne formen er at den var på salg hos panduro for 59 kr og måtte jo teste.


Oppskrift:

3 egg 
120 g sukker
3 ss vann
120 g hvetemel 
1 ss vaniljepasta eller vaniljesukker
1 ts bakepulver 
1 ss fersk sitronsaft

Visp eggeplommer og sukker til eggedosis
Tilsett vannet og pisk videre på lav hastighet noen minutter
tilsett vanilje og sitronsaft.

Bland mel og  bakepulver  og vend inn i røra
stivpisk eggehviter og vend de inn med slikkepott.


Jeg doblet oppskrifta i dag til min nye form.

Valgte en enkel løsning og kjøpte ferdig sjokoladesaus som jeg ringlet over. Ja burde nok smelta skikkelig god sjokolade man hadde dårlig tid.
Og så måtte jeg jo ha litt strøssel/bling.

God til en kopp nykokt kaffe :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer og Innspill mottas med gjerne :)